Altijd honger? Het probleem zou je leptine hormoon kunnen zijn.

24-09-2019 | 0 Reacties

Reken eindelijk af met jouw PMS klachten

Ben jij het ook zo zat om iedere maand op de helft van je cyclus al rond te lopen met allerlei klachten, zowel mentaal als fysiek? Wil jij weer relaxed, energiek en blij de maand door komen?

Say no more! Als ervaren hormoon- en darmtherapeut mét een PMS verleden weet ik als geen ander hoe jij je nu voelt. En believe me: dit is zó onnodig. Met deze cursus help ik jou binnen 6 weken van je klachten af.

Je leptine hormoon kan ervoor zorgen dat jij altijd honger hebt. Het is een veelgehoord probleem. Ik wil zó graag afvallen, maar het lukt maar niet. Ik heb altijd honger en ik kan hier onmogelijk tegen vechten! Het kan heel goed zijn dat jij ongevoelig bent geworden voor het leptine hormoon, ook wel het verzadigingshormoon genoemd. 

Wat is het leptine hormoon? 

Het leptine hormoon is verantwoordelijk voor de terugkoppeling naar je hersenen wanneer je genoeg hebt gegeten. Het wordt hierom ook wel het verzadigingshormoon genoemd. Het hormoon is samen met insuline verantwoordelijk voor de vetopslag en energie in het lichaam. Wanneer je insulineresistent bent, ben je vaak ook leptineresistent. Insuline onderdrukt leptine namelijk wanneer dit in (te) grote hoeveelheden in je bloed circuleert. Je bent leptineresistent als jouw lichaam dit hormoon niet meer goed kan verwerken en je dus geen verzadigingsgevoel krijgt. Met als gevolg dat je steeds blijft eten en dus ook blijft aankomen. 

Hoe houdt ik mijn leptine hormoon op peil? 

Om te voorkomen dat je leptineresistent wordt, of om een leptineresistentie te verminderen kun je zelf al een aantal stappen nemen. Met deze 3 stappen voorkom of verminder jij dat je ongevoelig wordt voor het leptine hormoon:

Stap 1: eiwitten.

Ontbijt met eiwitten. Eiwitten zorgen voor een langer verzadigd gevoel en hebben een positief effect op je bloedsuikerspiegel. Wanneer je insulineresistent (en dus vaak ook leptineresistent) bent is het heel belangrijk deze stabiel te houden 

Stap 2: eat your veggies. 

Eet minimaal 500 gram groenten op een dag. Door de vezels word je gevoeliger voor leptine, daarnaast verminder je met een hogere inname van vezels de trek in snelle koolhydraten. Dit heeft een positief effect op je insuline hormoon en dus ook op je leptine hormoon. 

Stap 3: suikers

Stop met suikers! Zoals eerder al benoemd gaan insuline en leptine hand in hand. Suikers hebben een negatief effect op beide. Je stimuleert vetopslag en dit wil je juist niet wanneer je deze hormonen juist in balans wilt krijgen. 

Stap 4: sleep like a baby

Word een schone slaapster. Slaap is van groot belang bij dit hormoon. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat bij een slaaptekort ook minder leptine wordt aangemaakt. Daarnaast wordt er juist meer ghreline, dit is je hongerhormoon. Slaaptekort leidt dus tot meer eten. 

Stel hier jouw vraag

Interesse in een consult?

Zijn jouw hormonen uit balans en wil je deze op korte termijn weer de baas worden? Maak dan een afspraak en zit sneller dan je denkt weer helemaal happy in je vel!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *