Hormonen

Hormonen

Hormonen zijn de boodschappers in ons lichaam. Ze zijn verantwoordelijk voor het goed verlopen van heel wat processen. Ontstaat hier een disbalans? Dan krijg je vanzelf te maken met allerlei (vage) klachten. Klachten die goed te voorkomen, of op te lossen zijn. Maar dat vergt wel wat aandacht en vooral ook inzet. Veranderingen zijn niet makkelijk, maar vaak wel nodig om je hormonen weer in balans te brengen. 

Verschillende hormonen

Er zijn ontelbaar veel hormonen in je lichaam, met elk hun eigen doel. Ieder hormoon is verantwoordelijk voor zijn eigen opdracht in het lichaam. Als iedereen zijn eigen opdracht op de juiste manier uitvoert, ontstaat er homeostase (balans) in het lichaam. En dat is precies wat we willen! Helaas is dat niet altijd het geval en kunnen er verschillende disbalansen ontstaan. Door jou meer inzicht in deze (dis)balans te geven hopen we deze disbalansen voorkomen, of zelfs te genezen.

Meest voorkomende disbalansen 

Je vindt hier vooral informatie over de hormonen waar we vandaag de dag de meeste disbalansen zien. Per hormoon vindt je uitgebreide uitleg, zodat jij hier zelf meer inzicht in krijgt. Dit zijn ze: 

Kom je er zelf niet uit?

Het is heel begrijpelijk dat je na het lezen van alle informatie het lastig vindt om daadwerkelijk leefstijl aanpassingen te maken. Kun jij wel een beetje extra hulp gebruiken in de vorm van een persoonlijk consult? Neem dan contact op via het contactformulier, dan kijken we samen hoe we dit het beste aan kunnen pakken.