Detox voor je hormonen

11-05-2021 | 0 Reacties

Reken eindelijk af met jouw PMS klachten

Ben jij het ook zo zat om iedere maand op de helft van je cyclus al rond te lopen met allerlei klachten, zowel mentaal als fysiek? Wil jij weer relaxed, energiek en blij de maand door komen?

Say no more! Als ervaren hormoon- en darmtherapeut mét een PMS verleden weet ik als geen ander hoe jij je nu voelt. En believe me: dit is zó onnodig. Met deze cursus help ik jou binnen 6 weken van je klachten af.

Detoxen is al jaren een hype. En met een goede reden, het is echt wel goed om je lichaam af en toe op deze manier te resetten. Maar het is wel belangrijk dat je dit met de juiste redenen doet. Bijvoorbeeld als kickstart voor een gezondere leefstijl, een reset ter ondersteuning van je gezondheid. Je zult jezelf dankb aar zijn, weer een stralende huid zien, vol energie de dag door komen en geen last meer hebben van die vervelende vreetbuien. Maar wat zijn de andere voordelen van detoxen, zijn er ook nadelen en zo ja, welke zijn dat dan? Je leest het allemaal in dit artikel. 

Wat is een detox? 

Het voorjaar is de uitgelezen kans om een detox te doen. Detox staat voor reinigen en vasten. Het is een natuurlijk proces, als je goed naar de natuur kijkt zie je het ook daar gebeuren. Dieren komen uit hun oude nestjes en bouwen nieuwe, planten laten oude bladeren los en bloeien opnieuw op. Ook voor ons is het goed om te detoxen, oud gif los te laten, zodat je in de zomer weer kunt bloeien. Je gaat dan als het ware je lichaam reinigen, door te vasten.  Je ontdoet je lichaam van alle gifstoffen en geef zo je lever, nieren, bloed &lymfen, huid en darmen weer de kans om hun werk optimaal te kunnen doen. Trust me, worden ze blij van!

Waarom is een detox goed voor hormonen?

We kennen het allemaal wel, de mindere periodes. Je eet en drinkt net te veel, hebt het druk op je werk, je relatie loopt net even niet lekker, kortom een hoop stress voor je lichaam. Als gevolg hiervan kom je net die paar pondjes aan, straalt je huid minder, je hebt last van pukkels, of eczeem en zit gewoon niet lekker in je vel. Dit kan een mooi moment zijn om een detox te doen. Je reset hier als het ware je systeem mee. Door een paar dagen te vasten geef je je systeem de kans om zich te ontdoen van alle gifstoffen. Als jij voor een periode heel veel gifstoffen binnen hebt gekregen kan het namelijk zo zijn dat je lichaam deze niet meer kan afvoeren en de stoffen gaan stapelen. Deze stoffen blijven dan intern circuleren en daar krijg je niets dan ellende van. Denk bijvoorbeeld aan laaggradige ontstekingen, infecties, verminderde weerstand en ga zo maar even door. Wanneer deze allemaal weer zijn opgeruimd werken al je systemen weer naar behoren. 

De voordelen van een goede reiniging 

Na een diepe reiniging zulk je veel voordelen ervaren. Maar let op, niet voor iedereen is een detox geschikt, hier vertel ik verderop in dit artikel meer over. Eerst gaan we het hebben over de voordelen die je na een detox kunt ervaren: 

 • Een kickstart voor een betere leefstijl 
 • Je huid straalt weer
 • Je insulineresistentie is verbetert 
 • Minder cravings 
 • Geen obstipatie meer 
 • Vermindering van acne 
 • Vermindering eczeem 
 • Je bent een paar pondjes verloren 
 • Je barst weer van de energie 
 • De vetverbranding staat weer aan 
 • Geen hoofdpijn meer 
 • Je menstruatie verbetert
 • Meer ruimte in je hoofd 

De nadelen die je in het begin kunt ervaren tijdens een reiniging 

 • Hoofdpijn 
 • Vermoeidheid 
 • Licht grieperig gevoel 
 • Obstipatie of diarree 
 • Veel zweten 
 • Misselijk 
 • Last van je maag 

Wanner is het geen goed idee om vastend te reinigen 

Voor de meeste van ons zal ons lichaam echt wel sterk genoeg zijn om een detox aan te kunnen. Echter zijn er ook wel uitzonderingen. Bijvoorbeeld voor mensen die iedere dag een hele reeks aan medicijnen slikken, zwangere vrouwen, mensen met leverfalen, of die chronisch ziek zijn. Voor deze mensen is het geen goed idee om op eigen houtje een zware detoxkuur te gaan doen. Mijn advies is dan altijd om je te laten begeleiden door een goede therapeut. 

Mijn zeven tips bij een detox:

En ben jij klaar voor een detox? Nee, helemaal prima natuurlijk! Zo ja, dan geef ik je nog even mijn tips mee om dit zo smooth mogelijk te laten verlopen. 

 1. Doe een detox om de juiste redenen, gebruik het niet alleen om even snel af te vallen om vervolgens weer los te gaan met allemaal troep. 
 2. Probeer twee dagen van tevoren al te stoppen met koffie, alcohol en suikers
 3. Neem je rust tijdens een reiniging, zo ondersteun je je lichaam. 
 4. Met neem je rust bedoel ik niet ga dagen op je kont zitten, bewegen is belangrijk en ondersteunt je uitscheidingsorganen. 
 5. Drink genoeg, water, gemberthee, kokoswater, maak laat de meuk staan 
 6. Ruim naast je lijf, ook je hoofd op van toxische gedachtes. Probeer positief te denken en schrijf alle negatieve gedachtes van je af. 
 7. Bouw achteraf je eten weer rustig op, ga niet meteen weer los met suiker en koolhydraten, want dat is zo zonde van al je inspanning! 

Stel hier jouw vraag

Interesse in een consult?

Zijn jouw hormonen uit balans en wil je deze op korte termijn weer de baas worden? Maak dan een afspraak en zit sneller dan je denkt weer helemaal happy in je vel!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *